I glaset

Vin

Vi älskar vin. Runt knuten klättrar Solaris och i källaren umgås Pinot, Syrah och Cabernet. Men att krångla till det är inte vår grej. Det handlar ju egentligen bara om att smaka och uppleva - njuta och reflektera. Till oss kan du komma oavsett om du är vinälskare, vinintresserad eller vindrickare.

Vinprovning

Varje lördag under våren dukar vi upp för vinprovning, med ett tema som fokuserar på ett visst vinland, distrikt eller en specifik vinstil. Om vädret tillåter, tar vi även en titt på vår egen vinodling som är planterad precis framför hotellet. Vi börjar med en rundtur i odlingen och fortsätter sedan med provning av fem olika svenska viner, inklusive mousserande, vita och röda viner från olika producenter. Vad sägs, ska vi boka in en vinprovning redan idag?

Boka här
Vinprovning

Årets vinprovningar

Lördagar kl. 13.00-14.00 hålls en lunchprovning för 395 kr per peson. Perfekt för dig som är törstig på kunskap och ska checka in på hotellet eller helt enkelt vill lära dig mer om vin.

Boka här

Schema

4/5 – 15/6 Svenskt vin

24/8 – 31/8 Portugal

7/9 Uppehåll för VINFEST

14/9 –28/9 Spanien

5/10 – 26/10 Italien

2/11 – 30/11 Mousserande & Champagne

7/12 – 21/12 Sött

Vinodling

Strosa genom de välvårdade raderna av druvor som sträcker sig längs med kullen. Här vårdas druvorna som ska bli vårt vin med kärlek och dedikation. Från de första späda skotten på våren till de mognande klasarna som bär löften om en fyllig skörd, varje steg i processen är en dans mellan människa och natur. Solarisdruvorna är hjärtat i vår vinproduktion. Men det är inte bara på fälten där magin sker. I vårt garage växer en annan typ av skatt. Där, i rostfria tankar, får druvorna mogna och utvecklas till ett komplext vin som bär på smaken av vårt landskap och arbete. Och när doften av syrenerna fyller luften är vårt vin redo att presenteras för världen.

Vår vinresa

Vår resa började år 2021 när vi planterade de första stockarna för vår vinodling. Med omsorg och dedikation har vi skapat en odling bestående av 300 plantor av den gröna druvan Solaris. En stolt medlem av PIWI-familjen, Solaris är känd för sin tidiga mognad och imponerande motståndskraft mot svampsjukdomar. Vi omfamnar ekologiska och biodynamiska principer i vår odling, där gården betraktas som en levande organism där växtlighet, djurhållning och markens bördighet samverkar i harmoni. Mellan raderna av våra druvor trivs ett överflöd av växter, vilka inte bara berikar jorden med näring utan även lockar till sig en mångfald av insekter som bidrar till vårt ekosystems hälsa och balans. Att odla mitt på Hisingen utgör en utmaning som vi har omfamnat med övertygelse och passion. Och ja, år 2023 hände det! Efter allt vårt hårda arbete kunde vi äntligen stå där mitt bland druvorna och se fram emot vår allra första skörd.