Golfbana

Golf

Ta ett djupt andetag. Känn luften passera in genom näsan. Sänk axlarna. Andas ut. Glöm bort din att-göra-lista. Ta in omgivningen. Den lätta brisen mot kinden. Daggen i gräset. Fokusera. 5:an är ett utmärkt val. Ljudet av en perfekt bollräff. Bollen som rullar över greenen. Du är i nuet. Bra jobbat.

Sankt Jörgen Park Golf

Mån-fre: 07.00 – 19.30 Lör-sön: 06.30 – 19.00

Knipplekullen 15

031-348 40 20golf@sanktjorgenpark.se

Sankt Jörgen Park ligger bara en kvart från centrala Göteborg och här bor du med första tee på pitchavstånd. Golfbanan bjuder på både utmaning och utsikt. Klubbhuset med restaurang och bekvämligheter ligger i direkt anslutning till första tee och artonde green – precis som drivingrange (med TopTracer Range) och puttinggreen. Vill du träna närspel gör du det bara några meter från klubbhuset och vid resortens reception hittar du vår golfshop. Allt är, som du kommer märka, nära!

Till klubbsidan

På vår golfbana i Göteborg hittar du:

 • 18-håls parkbana i parkmiljö

 • Drivingrange

 • TopTracer Range

 • Övningsområden

 • SJP Golf Academy

 • Golfshop

 • Restaurang

Golf som helhetsupplevelse

Vår unika 18-hålsbana rymmer både variation och kontraster. De inledande åtta hålen, tillsammans med avslutningshålet, bjuder på utmanande prövningar i parkmiljö. Resterande bana har klassisk hedkänsla: vidsträcka greenområden och strategiskt placerade vattenhinder. Du tar dig snabbt mellan green och nästa tee – i stort sett har du en promenad på högst 25 meter framför dig, med två undantag. På alla utslagsplatser står du stadigt på gräs och merparten av hålen har fyra separata tees. Vi jobbar med olika priser beroende på säsong. För aktuella priser, se mingolf.se. Högsäsonspriser Vardagar: 750 kr Helger: 850 kr

Boka din nästa golfresa

 • 20% rabatt
  Boende
  Golf
  Trerätters middag

  Park Lifestyle Golf

  Golf, spa, fluffiga hotelltäcken och en trerätters med nordisk twist. Bara att checka in och håla ut. Och efter att du satt den där birdien på artonde hålet hägrar pulsen på Pool Club. En oas som gjord för att rekapitulera dagens bravader i varma pooler (självklart i gott sällskap av välkylda drycker). Ni avslutar dagen (och påbörjar kvällen) med en trerättersmiddag på Inez & Ernst. Gillar du vin? Vi också. Till och med så mycket att vi odlar vårt eget. Fråga servisen.

  Greenfee
  Fr 1950 sek/gäst
 • 18-håls parkbana par 72 i Göteborg

  • Vår golfbana har en synlig historia, då den är ritad och utvecklad av tre personer. Bjarni Ingvasson ritade de ursprungliga hålen 1-6. De ursprungliga Hål 9-18 ritades 1996 av Jan Sederholm och resterande hål är Sankt Jörgens Parks ägare Hans Andersson upphovsman till.
  • Totalt 71 bunkrar, varav 39 är placerade vid greenerna.
  • En höjdskillnad mellan banans högsta och lägsta punkt på 35 meter. Det är egentligen bara på tre hål som du märker av höjdskillnaden. Vid golfbanans högsta punkt, greenen på hål 8, har man en härlig utsikt över Göteborgs och Hisingens hamninlopp.
  • Ett slopevärde som anger att banan är något svårare än snittet. Det har bland annat att göra med banans strategiska hinder.

  Golfkurser

  Visste du att vi har flera olika golfkurser hos oss? Perfekt inför den stundande säsongen! Ta med dig vännerna eller familjen och boka in en härlig dag tillsammans där ni lär er allt från grunderna till de mer avancerade momenten.

  SE KURSER

  Vanliga frågor